Επιλογή Σελίδας

Νέα – Νέες Ανακοινώσεις

ISFFC Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου ​

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επανέρχεται τον Οκτώβριο στη μεγάλη οθόνη του Θεάτρου Ριάλτο, με ταινίες μικρούς μήκους από την Κύπρο και τον κόσμο. Από τις 14 μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου 2017, ο επίσημος διεθνής διαγωνιστικός θεσμός ταινιών μικρού μήκους της Κύπρου, αναδεικνύει τη μικρού μήκους ταινία ως ένα ξεχωριστό οπτικοακουστικό μέσο έκφρασης, και προάγει την πρόοδο της κινηματογραφικής τέχνης και πρακτικής.

Περισσότερες πληροφορίες στο   www.isffc.com.cy

22nd Sofia International Film Festival, 8th – 18th March 2018

OPEN CALL FOR SUBMISSIONS!

SOFIA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL is the biggest competitive film festival in Bulgaria, accredited by FIAPF, included in the FIPRESCI calendar, and announced by Variety as one of the top 50 unmissable film events in the world.

Call for submissions_Sofia IFF 2018

Regulations_SIFF2018

‘Lemesos International Documentary Festival’

 

Welcome to the »Lemesos International Documentary Festival», organized by Brave New Culture.

 

Major Sponsor of the Festival is the Cultural Services of the Ministry of Education and Culture of Cyprus and is organized in collaboration with CyBC (Cyprus Broadcasting Corporation).

The ‘Lemesos International Documentary Festival’ is part of Moving Docs, a new EDN initiative supported by Creative Europe, founded for the joint distribution of documentaries across Europe.

The 2017 edition of the Festival will take place between the 1st and 8th of August 2017.

More info on http://filmfestival.com.cy/

Lemesos International Documentary Festival 2017

Η Κυπριακή ταινία Άρια της Μυρσίνης Αριστείδου στην 74η Μπιενάλε της Βενετίας

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι η νέα μικρού μήκους ταινία της Μυρσίνης Αριστείδου «Άρια» έχει επιλεγεί να συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΥΡΣΥΝΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ

 

Δύο ακόμη Βραβεία για την Κυπριακή ταινία Πέντε Τρόποι να Πεθάνεις της Ντάινα Παπαδάκη

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι η Κυπριακή ταινία «Πέντε Τρόποι να Πεθάνεις» της Ντάινας Παπαδάκη, η οποία είναι μια συμπαραγωγή με από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υ.Π.Π. συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της στα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου, από τα οποία αποσπά σημαντικά βραβεία.

 

 

Χρηματοδότηση Ταινιών Μικρού Μήκους από το Νοτιοευρωπαϊκό Δίκτυο Κινηματογράφου (SEE)

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι, το Νοτιοευρωπαϊκό Δίκτυο Κινηματογράφου (SEE), προκηρύσσει διαγωνισμό ανάμεσα στις χώρες μέλη του, για χρηματοδότηση Προτάσεων Ταινιών Mικρού Μήκους. Το Δίκτυο, στην επόμενη συνάντησή του που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριου στη Θεσσαλονίκη, θα εξετάσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν, από τις οποίες θα επιλέξει τις καλύτερες για χρηματοδότηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ – APPLICATION FORM

Χρηματοδότηση Ανάπτυξης Παραγωγικού Σχεδίου Ταινιών Μεγάλου Μήκους

Κινηματογραφικού Δικτύου Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEE)

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι το Κινηματογραφικό Δίκτυο Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEE) προκηρύσσει διαγωνισμό, ανάμεσα στις χώρες-μέλη του, για χρηματοδότηση Ανάπτυξης Παραγωγικού Σχεδίου Ταινιών Μεγάλου Μήκους (development). Το Δίκτυο, στην επόμενη Γενική Συνέλευσή του που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2017, θα εξετάσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν, από τις οποίες θα επιλέξει τις καλύτερες για χρηματοδότηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΘΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 2017
(12 Ιουλίου – 10 Σεπτεμβρίου 2017)

Oι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το «θέατρο ένα» σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου Κύπρου ενημερώνουν το κοινό για την έναρξη του φετινού Μαραθωνίου Θερινών Προβολών που λαμβάνει χώρα, όπως κάθε καλοκαίρι, στον μοναδικό θερινό κινηματογράφο της Λευκωσίας, τον κινηματογράφο «Κωνστάντια».

Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών, δεκαεννιά χρόνια μετά την έναρξή του, παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τόσο στον τομέα του κινηματογράφου, όσο και στον τομέα της αναβάθμισης της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Ταυτόχρονα είναι με πραγματική ικανοποίηση που βλέπουμε να αναβιώνει ο θερινός κινηματογράφος «Κωνστάντια», ένας από τους ωραιότερους, παλιούς κινηματογράφους της πρωτεύουσας.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από τις 12 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00 (εξαιρούνται οι 15 Ιουλίου και 20 Αυγούστου). Είσοδος 5 ευρώ. Δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 10 ετών (για ταινίες κατάλληλες, πάντοτε με γονική συνοδεία) καθώς και για άτομα με αναπηρίες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 22439838,

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Kύπρου «Όψεις του Κόσμου»

24-30 Ιουνίου 2017

Επίσημo πρόγραμμα και επιλογή ταινιών στο Διεθνές, Παιδικό και Εθνικό διαγωνιστικό τμήμα

Το Φεστιβάλ Animation Κύπρου Όψεις του Κόσμου, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό της UNESCO για το Animation ASIFA και το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, με μεγάλη χαρά ανακοινώνουν το επίσημο πρόγραμμα και την επιλογή ταινιών στα τρία διαγωνιστικά προγράμματα του φετινού 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Κύπρου Όψεις του Κόσμου.

Περισσότερες από 1.000 ταινίες από ολόκληρο τον πλανήτη υποβλήθηκαν στο Κυπριακό Φεστιβάλ κάνοντας την επιλογή αρκετά δύσκολη αφού πολλές ταινίες ήταν εξαιρετικής ποιότητας. Για ακόμα μια χρονιά, την 16η στη σειρά, η επιλογή περιλαμβάνει κάποιες από τις σημαντικότερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά animation από όλο τον κόσμο: 27 ταινίες επιλέγηκαν για να συμμετέχουν στο Διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα, 20 ταινίες στο Παιδικό διαγωνιστικό και 10 ταινίες στο Εθνικό διαγωνιστικό. Δείτε την πλήρη λίστα των ταινιών εδώ Διεθνές Διαγωνιστικό Ι  Διεθνές Διαγωνιστικό ΙI  Διεθνές Διαγωνιστικό ΙII  Παιδικό διαγωνιστικό I  Παιδικό διαγωνιστικό II  Κυπριακό Διαγωνιστικό

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο κινουμένων σχεδίων για παιδιά στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου

Σε συνεργασία με  The Animation Workshop Viborg, Creative Europe Desk Cyprus και το ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο

Το φεστιβάλ Animation της Κύπρου Όψεις του Κόσμου, ο Διεθνής Οργανισμός της UNESCO για το Animation ASIFA και το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, σε συνεργασία με το γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Κύπρος και το ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο, με μεγάλη τους χαρά ανακοινώνουν την έναρξη μιας νέας συνεργασίας με το Animation Workshop του πανεπιστημίου του Viborg της Δανίας (VIA University College)

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
IMAGES & VIEWS OF ALTERNATIVE CINEMA FILM FESTIVAL
14 – 20 ΙΟΥΝΙΟΥ / JUNE 2017, 20:30
ΛΕΣΧΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΕΙΟ» (δες χάρτη)
BOOK CLUB «YFANTOURGEIO» (click for map)

Τέσσερα αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς και κινήματα του εναλλακτικού κινηματογράφου. Four tributes to great avant-garde directors and movements: 

  • ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, Ο οργισμένος Βαλκάνιος | Nicos Nicolaides, The Raging Balkan
  • D.I.Y. [Dutch It Yourself] Ολλανδικός Πειραματικός Κινηματογράφος | Experimental Cinema in The Netherlands
  • SEIJUN SUZUKI: Δημιουργώντας μέσα από το παράλογο | Creating Art out of Absurdity
  • Φάνος Κυριάκου: Ψηφιακά Περιστατικά  |  Phanos Kyriacou: Digital Occurrences

CineLink Work in Progress Call for Entries

CineLink Work in Progress call for entries is now open. Deadline for submitting the applications is July 1, 2017.

CineLink Work in Progress selects films in post-production to be presented in a closed three-day event, taking place from August 14 – 16, 2017. The section is carefully curated on both ends. Up to 10 projects are selected for presentation to specialized sales agents, top festivals programmers, representatives of public funds and postproduction services offering businesses, thus creating an environment that boosts the chance the projects are completed and taken to the international market in the best possible way. In recent years an impressive number of CineLink Work in Progress projects gain an international recognition, with premieres and awards in Berlin, Venice, Tribeca, Sundance and other festivals.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απάντηση Πολιτιστικών Υπηρεσιών και Συμβουλευτικής Επιτροπής Κινηματογράφου για τα θέματα που θίγει ο σκηνοθέτης Πανίκκος Χρυσάνθου

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού απαντούν πιο κάτω σε Ανακοινώσεις και δηλώσεις του σκηνοθέτη Πανίκου Χρυσάνθου,  καθώς και στα διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν για το θέμα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Ο Κύπρος, ένας Ελληνοκύπριος στρατιώτης, στέλλεται να υπηρετήσει στην «πράσινη γραμμή» της Λευκωσίας στη θέση ενός συναδέλφου του, που σκοτώθηκε, γιατί μπήκε μέσα στη νεκρή ζώνη. Εκεί ανακαλύπτει ότι ένας από τους απέναντι στρατιώτες, ο Μουράτ, μένει στο σπίτι του. Ο πόλεμος ανάγκασε και τους δυο να μετακινηθούν – τον Κύπρο από το βορρά στο νότο και τον Μουράτ από το νότο στο βορρά. Όταν ο Μουράτ πάει με άδεια στο χωριό, φέρνει στον Κύπρο ένα δώρο από το σπίτι του, μιαν οικογενειακή φωτογραφία…

Είσοδος:

15ο Διεθνές Φεστιβάλ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ – 15 Χρόνια Μιλάμε Σινεμά!

Δεκαπέντε χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας, αφιερωμένο στο σύγχρονο διεθνή κινηματογράφο μυθοπλασίας.
 
Προβάλλονται ταινίες που έχουν διακριθεί σε σημαντικά φεστιβάλ ανά το παγκόσμιο (πρόγραμμα «Viewfinder»), ενώ, έντεκα ταινίες διαγωνίζονται στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα «Glocal Images», για τα βραβεία του Φεστιβάλ. Ειδικά αφιερώματα, εργαστήρια,Masterclasses και μουσικές εκδηλώσεις καθώς και παιδικό τμήμα συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα των Κινηματογραφικών Ημερών. Όλες οι ταινίες προβάλλονται για πρώτη φορά στην Κύπρο.
 
Υπότιτλοι:
Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους

 

Tο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου παρουσιάζει ειδικό τμήμα για παιδιά και νέους, τις νεότερες γενιές των Κυπρίων σινεφίλ, με τίτλο Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους. Στο πλαίσιο αυτό θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες για παιδιά από διάφορες χώρες, καθώς και ταινίες μικρού μήκους που έγιναν από παιδιά της Κύπρου και της Ελλάδας. Το Φεστιβάλ αυτό γίνεται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Κύπρου (International Children ’s Film Festival of Cyprus).

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά γύρω από την τέχνη του κινηματογράφου. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ με τον Δήμο Λευκωσίας, διοργανώνεται σειρά τεσσάρων δημιουργικών εργαστηρίων για τον κινηματογράφο, το Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Απριλίου 2017, μεταξύ  9π.μ. με 4μ.μ. στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας (Λεωφ. Νικηφόρου Φωκά 40, 1016 Λευκωσία, πλησίον Πύλης Αμμοχώστου). Όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Balkan Documentary Center

Over the last 7 years BDC Discoveries became the leading training programme on the Balkans! Following the successful outcomes of the previous editions of BDC Discoveries, Balkan Documentary Center (BDC) is glad to announce the open call for projects for the upcoming 8th edition of the international project development training programme!

 Deadline for submission: 6 March 2017.

VENICE PRODUCTION BRIDGE – Venice Gap – Financing Market

The call for projects is open. Submission deadline is June 5, 2016 .

The Venice Production Bridge is launching the call for projects of the Venice Gap-Financing Market which will take place from September 2 to 4, 2016 during the 73. Venice Film Festival. The Venice Gap-Financing Market is a platform to support the European and international producers to secure the final financing of their projects through one-to-one meetings with potential and pertinent international professionals and financiers. The main criteria of this original event is to have 70% of the financing in place and the Venice Production Bridge will offer 25 selected feature-length fiction films and documentaries the unique opportunity to close their international financing through selected financiers, producers, distributors, sales agents and film funds.

MFI SCRIPT 2 FILM WORKSHOPS

Call for Applications

 

MFI SCRIPT 2 FILM WORKSHOPS is an advanced training program offering a platform for the effective script & project development of European & international feature films. It consists of 4 intensive workshop sessions per year, based on group work, Q&Α sessions, case studies & individual consultations, and offers a global development methodology for participating projects.

 

Galway Film Fleadh

 

Submissions

 

The Galway Film Fleadh, Ireland’s leading film festival, is now accepting feature submissions for the 2016 edition of the festival, which will run from 5th – 10th July. In 2015, the Film Fleadh screened 18 World Premieres as well as countless European and Irish Premieres, many of which have gone on to secure distribution or be picked up for further international outings. Films screened at the Fleadh frequently follow on to Toronto, Berlin, Sundance, Tribeca, Venice and London. Click image to visit their site. 

 

39ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, που θα απονεμηθουν τα βραβεία, η πόλη της Δράμας και η πανέμορφη Λίμνη της Αγίας Βαρβάρας θα φιλοξενήσουν μια μεγάλη, νεανική κινηματογραφική γιορτή που θα ξεκινά το  μεσημεράκι στο αίθριο του Φεστιβάλ (γνωριμία του κοινού με τους μικρομηκάδες, Aίθρια Λογοτεχνικά Μεσημέρια), θα κορυφώνεται το απόγευμα και το βράδυ στις αίθουσες με τις δεκάδες πρεμιέρες του διαγωνιστικού και τα παράλληλα προγράμματα, και θα καταλήγει στα μπαράκια της πόλης, σε ένα ατέλειωτο πάρτι για ξενύχτηδες όπου δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα για τους νικητές.