Επιλογή Σελίδας

Η διαδικασία εξασφάλισης άδειας για δραστηριότητες κινηματογράφησης στην Κύπρο, στο παρόν στάδιο δεν παρέχεται από μια ενιαία αρχή έκδοσης αδειών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποτείνονται ανάλογα με τις ανάγκες της παραγωγής τους στις εκάστοτε αρμόδιες αρχές και δημόσιες υπηρεσίες (βλέπε σελίδα Κυβερνητικές Υπηρεσίες) απ’ όπου θα εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες άδειες (Τμήμα Αρχαιοτήτων, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Νοσοκομεία, Αστυνομία Κύπρου, Εθνική Φρουρά, Πολιτική Αεροπορία κ.α.

Στις περιπτώσεις που η παραγωγή είναι κυπριακή, ο ίδιος ο παραγωγός αναλαμβάνει την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών. Σε αρκετές περιπτώσεις ξένων παραγωγών, η συνεργασία κυπριακών εταιρειών παραγωγής (βλέπε σελίδα Κυπριακές Εταιρείες Παραγωγής) με τις ξένες, διευκολύνει την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών γυρισμάτων.

Η Κύπρος, είναι ένα νησί που από άκρη σε άκρη αποτελεί ένα φυσικό στούντιο για κάθε είδους κινηματογραφική παραγωγή. Όλο και περισσότεροι παραγωγοί, ξένοι και ντόπιοι, επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για γυρίσματα στο νησί. Με τις κινηματογραφικές και οπτικοακουστικές παραγωγές (ταινίες, ντοκιμαντέρ, διαφημίσεις κ.ά.) που γυρίζονται στο νησί, η Κύπρος προβάλλεται τόσο για τις ομορφιές της όσο και για της υψηλής ποιότητας κινηματογραφικές της υπηρεσίες.