Επιλογή Σελίδας

Θάλασσες της Κύπρου

Λίγα συναισθήματα μπορούν να συγκριθούν με αυτό του να βυθίζεις τα δάχτυλα των ποδιών σου στη ζεστή άμμο … του ήλιου να φιλά το δέρμα σου και τις αισθήσεις σου, να ρουφούν το φρέσκο, αλμυρό αεράκι και την απέραντη θέα των αστραφτερών καταγάλανων νερών.

Θαλασσινές Σπηλιές – Αλαμινός


Το Ναυάγιο Ζηνοβία – Κόλπος Λάρνακας

Κατατάσσεται ανάμεσα στα 10 καλύτερα ναυάγια παγκοσμίως. Το Ζηνοβία είναι ένα Σουηδικό οχηματαγωγό φέρρυ, το οποίο βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι το 1980, ως εκ τούτου του αποδόθηκε η ονομασία «Ο Τιτανικός της Μεσογείου». Αυτή τη στιγμή κείτεται πάνω στην μπουκαπόρτα του σε ένα στρώμα άμμου και βράχων. Το 172 μέτρων φέρρυ μετέφερε 108 νταλίκες με ποικίλο φορτίο η κάθε μια, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, στρατιωτικού εξοπλισμού, τροφίμων και συστημάτων τηλεπικοινωνίας, καθώς και ένα εκατομμύριο αυγά τα οποία, ακόμη και αυτά, μένουν άθικτα κάτω από το νερό

Μανιτζιν

Μεταξύ Λάρας και Πάφου και απέναντι από το λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου, βρίσκεται στο νησάκι Γερόνησος, γνωστό στους δύτες σαν ‘Μανίτζι’. Έχει βάθος 10-15 μέτρα και είναι προσβάσιμο είτε μέσω ξηράς ή είτε με βάρκες.

Θαλασσινές Σπηλιές - Αγία Νάπα


Πέτρα του Ρωμιού – Πάφος

Αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό μπορεί να απολαύσει κανείς το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο νησί της Κύπρου καθώς προσφέρει μια πληθώρα εμπειριών, από την απόλυτη χαλάρωση της ηλιοθεραπείας με το ποτό στο χέρι, μέχρι τη συγκίνηση και την πρόκληση του να δοκιμάζεις ένα καινούριο θαλάσσιο σπορ


Ιστιοπλοΐα - Αγία Νάπα


Χερσόνησος Ακάμα

Η χερσόνησος του Ακάμα, όπως περιγράφεται στο διαχειριστικό σχέδιο προστασίας της Παγκόσμιας Τράπεζας / Ε.Ε., καλύπτει περίπου 230 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Κύπρου. Είναι μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς, απρόσβλητη από τις επιδράσεις της ανάπτυξης. Η μοναδικότητα της περιοχής της Κύπρου, καθώς και όλης της Μεσογείου, έγκειται στο πολύτιμο περιβάλλον τους. Η ποικιλότητα χλωρίδας και πανίδας που υπάρχει σε αυτή τη σχετικά μικρή περιοχή, είναι πραγματικά εντυπωσιακή.


Πυργος - Παφος