Μαραθώνιος Θερινών Προβολών

Από το 2006, κάθε Ιούλιο μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία, το κινηματογραφόφιλο κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει ποικιλία καλών ταινιών κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, στον μοναδικό πια εν ζωή θερινό κινηματογράφο της πρωτεύουσας.

Ο «Μαραθώνιος Θερινών Προβολών» ένας θεσμός ο οποίος έχει αγαπηθεί από παιδιά και νέους κάθε ηλικίας, διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ένα σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου.

Το Υφυπουργείο Πολιτιστμού αναγνωρίζει στον Μαραθώνιο τον πολύ σημαντικό ρόλο της τέρψης και της ποιοτικής ανάτασης κατά τους θερινούς μήνες, αφού συμβάλλει στον εμπλουτισμό της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου. Η επιλογή των ταινιών, πρόσφατων και κλασικών, βασίζεται στην δυνατότητά τους να φέρουν σε επαφή το κοινό με ιδέες και κινηματογραφικές τάσεις, με σκοπό την κινηματογραφική παιδεία και ταυτόχρονα να προσφέρουν ευχαρίστηση στο θεατή.

Κάτω από τ’ αστέρια, ο θεατής έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει το ταξίδι του σε άλλα μέρη και άλλες εποχές μέσα από ταινίες του κλασικού καλού κινηματογράφου, ταινίες για τους μικρούς κινηματογραφόφιλους, ταινίες Κυπρίων σκηνοθετών, ταινίες πολυβραβευμένες, σύγχρονες και μικρά αφιερώματα.