Κίνητρα

Κίνητρα για την Προσέλκυση Ξένων Παραγωγών

Στόχος του Υφυπουργείου Πολιτισμού είναι η προώθηση της Κύπρου ως ιδανικού χώρου κινηματογραφικών γυρισμάτων, όπως επίσης και η προβολή των κυπριακών ταινιών τόσο εγχώρια όσο και στο εξωτερικό. Για τον λόγο αυτό διατηρεί περίπτερο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών.

Το Υφυπουργείο, μέσα από τη συνεχή μελέτη και τη δημιουργία μέτρων και κινήτρων, στοχεύουν μεθοδικά στη διεύρυνση του κινηματογράφου, στην προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Κύπρο και στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των ιδιωτικών επιχειρήσεων και επενδυτών, ξένων και εγχώριων, για επένδυση στον τομέα των οπτικοακουστικών. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ αναφερθείτε στο Πρόγραμμα Στήριξης Κινηματογραφικών Παραγωγών.

Κίνητρα επιστροφής μετρητών και φορολογικών πιστώσεων

Ξένες εταιρείες παραγωγής που επιλέγουν να πραγματοποιήσουν γυρίσματα στην Κύπρο μπορούν να επιλέξουν μεταξύ επιστροφής μετρητών (έως 40%) ή έκπτωσης φόρου (έως 50%) και μπορούν επίσης να επωφεληθούν από φορολογικές εκπτώσεις στις επενδύσεις (έως 20%) που αφορούν εξοπλισμό και υποδομές, καθώς και από επιστροφές ΦΠΑ στις δαπάνες τους.

Για περισσότερες λεπτομέριες ακολουθήστε το σύνδεσμο https://www.investcyprus.org.cy/