Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται κάθε Αύγουστο από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Brave New Culture και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Το Τμήμα Νεότερου Και Σύγχρονου Πολιτισμού είναι βασικός υποστηρικτής και χρηματοδότης του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση σύγχρονων και δημιουργικών ντοκιμαντέρ που διακρίθηκαν ανά τον κόσμο. Επίσης, μέσα από τη διοργάνωση εργαστηρίων και διαλέξεων προσφέρει τη δυνατότητα στους ντόπιους επαγγελματίες σκηνοθέτες και παραγωγούς τόσο να εξοικειωθούν με τις νέες τάσεις στο χώρο του ντοκιμαντέρ όσο και να ενημερωθούν για τις προοπτικές χρηματοδότησης και προώθησης των δικών τους έργων στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προβάλει ταινίες με υψηλό κινηματογραφικό ενδιαφέρον και ταυτόχρονα να είναι πρωτοποριακές με τη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική προσέγγιση τους. Στοχεύει με άλλα λόγια στην καθιέρωσή του ως υψηλής ποιότητας Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που θα ενθαρρύνει το κοινό να βιώσει μια δημιουργική, έγκυρη, πλούσια εμπειρία γεμάτη από ανθρώπινες ιστορίες και εικόνες που απορρέουν από διαφορετικούς πολιτισμούς και βιώματα.